м. Львів вул. Вітовського, 29 office@hittravel.com.ua
Турецькі солодощі: різновиди турецьких десертів

З першого погляду зрозуміло – у Туреччині люблять десерти. Тут їдять солодке після обіду і замість нього, з кавою чи вином, вранці чи ввечері. Солодощі тут різні, але всі мають щось спільне – вони нереально смачні. Пропонуємо список найбільш популярних турецьких десертів, які варто спробувати самим та взяти у подарунок друзям.

Пахлава

Уявіть собі нереально м’яку хмаринку тіста, що просочена медом та присипана хрусткими горішками. Це і є пахлава, яку майстерно готують не тільки турки, але й греки та араби. Проте саме Туреччина вважається батьківщиною пахлави. До речі, перший рецепт пахлави датується 1473 роком. Вперше страва з такою назвою була записана у кухонну книгу головного турецького палацу Топкапи. З тюркської «пахлава» означає «горіхи».

Рахат лукум

Не тільки у Туреччині, але й у деяких магазинах України можна побачити величезні таці з різнокольоровими кубиками. Турки не уявляють повсякденного життя без кави зі шматочком лукуму.

Кажуть, що ці «шматочки насолоди» вперше приготував кухар Бекір Ефенді для 17 дружин султана Абдула-Хаміда II. Мета турецького правителя була простою – підняти настрій своїм коханим чимось смачненьким та відволікти їх від постійних чвар. Перший рахат лукум був виготовлений із цукру, крохмалю та рожевої води.

Зараз рахат лукум має різні смаки – медовий, полуничний, апельсиновий та інші. А ви знали, що правильно виготовлений лукум не має приставати до зубів?

Пішманіє

Пішманіє має й іншу назву – «тіль хельва». Для українського гурмана пішманіє буде схоже на щось середнє між класичною халвою та цукровою ватою.

Цей десерт виготовляють із підсмаженого борошна та цукрового сиропу. Іноді до цих інгредієнтів додають горішки. Із солодкої маси формують кульки, а іноді кубики.

Перший рецепт пішманіє датується аж 15 століттям. Деякі історики вважають, що турки рецепт цього десерту запозичили у персів.

Сьогодні безліч туристів купують пішманіє у Туреччині, щоб подарувати своїм рідним та друзям.

Джевізлі суджук

Інша назва цього популярного десерту – чурчхела. Насправді, популярна ця «солодка ковбаса» не лише у Туреччині, а й у Греції, Вірменії та Грузії. Виготовляють суджук зі згущеного фруктового соку та борошна із додаванням горіхів, родзинок або сухофруктів. Різновидів цієї солодощі безліч, а купити її можна у будь-якому магазині чи кафе Туреччини.

Тулумба

На вигляд тулумба нагадує невелику булочку. Насправді це дуже солодкий десерт, виготовлений із заварного тіста. Часто тулумбу подають на сніданок у турецьких готелях. Можна також замовити у кафе чи купити на турецькому базарі.

Як бачите, Туреччина – це рай для ласунів та ласунок. Приїжджайте та куштуйте оригінальні східні солодощі!

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x